Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

VIDEO: Postavljen transparent s imenima heroja Vukovara

U vukovarskom naselju Mitnica, i to na dijelu puta kojim će 18. studenoga proći Kolona sjećanja, postavljen je transparent dugačak 210 metara. Na njemu su imena i prezimena svih heroja Vukovara - poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te civila.

Na popisu 1145 imena je i ime brata blizanca Zlatka Zaobornija, vukovarskog branitelja. Tu su mu i svi rođaci  i većina suboraca i prijatelja.

Strašno je puno imena i ljudima će biti kad bude kolona jako teško prolaziti pored ovog mjesta i da će biti jako suporena kolona jer ljudi će tražiti imena svojih poginulih, kaže Zaoborni. 

Kad u srijedu ovim putem prođe kolona sjećanja dočekat će ih 210 metara dugačak transparent, a na njemu imena svih poginulih i nestalih branitelja i civila. 

Na ovaj način smo se jednostavno htjeli zahvaliti još jednom, i na ovakav način, ako nije grubo reći, i odužiti se što su dali svoje živote, izjavio je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Popis je sastavilo Ministarstvo branitelja, ali iz Grada Vukovara poručuju da neka imena nedostaju. 

Ja ću se ispričati svim onima koji možda sam u ovom trenu nisu na tom popisu, ali ćemo se truditi svim silama da taj popis kompletiramo, kaže Franjo Šolić, vukovarski branitelj.

U srijedu se u Vukovaru očekuju tisuće građana iz cijele zemlje. Policija je zato sastavila letke s uputama za kretanje koji će se dijeliti po gradovima, autocestama i graničnim prijelazima.