Ono što je Zadro značio za Borovo, Kačić je bio za Sajmište

Petar Kačić bio je zapovjednik Sajmišta, dijela Vukovara gdje su se vodile teške borbe za svaku kuću. Ono što je Blago Zadro značio za Borovo naselje, on je bio za Sajmište. O njegovoj hrabrosti i danas svjedoče ljudi kojima je bio zapovjednik.

Petar Kačić bio je oličenje dobrote, autoriteta prema nama. U tim najtežim danima borbe on se znao postaviti prema svakom pojedincu kojemu je zapovijedao, znao nas je dignuti, dignuti nam moral da bi izdržali, kaže vukovarski branitelj Slavko Jurić.

Ni ranjavanje nije moglo zaustaviti Petra Kačića da bude u rovu sa svojim borcima, 2. listopada 1991. poginuo je na Sajmištu. Imao je 44 godine. Jedan je tenk ostao u dvorištu i sasjekao ga rafalom.

Petrov sin Igor ubijen je na Ovčari. Ispred vukovarske bolnice izvukao ga je ratni zločinac Veselin Šljivančanin. Bio je najmlađa žrtva Ovčare, imao je samo 16 godina. S majkom se rastao uvjeren da će se opet sresti.

Znali su čiji je sin, znali su sve, tako da je on u biti platio, svoj život je dao zbog toga što je bio sin oca zapovjednika, kaže Irena Kačić, Petrova supruga.

U Hrvatskoj nema ulica i trgova koji nose ime Petra i Igora Kačića. Oca i sina, heroje Domovinskog rata, uz obitelj, pamti i Vukovar. Njima u čast podignuta je spomen-ploča.