Tužna kolona sjećanja u Borovom Naselju

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara nastavljeno je u Borovu Naselju, vukovarskoj četvrti koja je gotovo potpuno uništena u velikosrpskoj agresiji prije 24 godine. U trenutku ulaska bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi u Vukovar u podrumu Borovo Commercea bilo je oko 800 ranjenih hrvatskih branitelja i civila. Isto tako, u trenucima pada Vukovara Borovo Naselje bilo je tjednima odsječeno od ostatka grada.

Nakon okupacije Borova Naselja u Borovo Commerceu zarobljeno je i odvedeno 115 osoba, a na dan okupacije, 19. studenog 1991., ondje je ubijena 51 osoba. Mnogima još nema traga.  S komemorativnog skupa na ostacima nekadašnje ratne bolnice i skloništa upućena je poruka odgovornima da se sudbina nestalih napokon otkrije.

Na komemorativnom skupu na ostacima nekadašnje ratne bolnice i skloništa, upućena je poruka odgovornima da se sudbine nestalih napokon otkriju. Svatko u svojim mislima na stradanje 1991. godine, koračao je u tužnoj koloni sjećanja u Borovu Naselju. 

Za sve poginule održana je misa. Počast stradalima održana je i na obali Dunava te kod spomen obilježja na mjestu masovne grobnice kod farme Lovas, gdje su 2001. ekshumirani posmrtni ostaci 24 branitelja i civila. 

I nakon 24 godine na području Vukovara traži se 290 osoba nestalih nakon okupacije grada.