12:44 / 19.11.2015.

Autor: HRT

Prvi mimohod za Vukovar u inozemstvu

Prvi mimohod za Vukovar u inozemstvu

Prvi mimohod za Vukovar u inozemstvu

Foto: - / -

Oko 2000 Hrvata iz Njemačke i njihovih prijatelja Bavaraca sinoć je u središtu Munchena sudjelovalo na svečanom mimohodu u spomen na žrtve Vukovara. To je prvi takav događaj u spomen žrtava Vukovara u inozemstvu. Udruga hrvatskih studenata Munchen i Hrvatski svjetski kongres Njemačke položili su u središtu Munchena vijenac na spomenik žrtvama iz Drugoga svjetskog rata. Prisutni su bili i predstavnici branitelja iz Savske, a mimohod je završio kulturnoumjetničkim programom na kojem su sudjelovala zajednice Hrvata iz Munchena i klapa Croatia.

Oko 2000 Hrvata iz Njemačke i njihovih prijatelja Bavaraca sinoć je u središtu Munchena sudjelovalo na svečanom mimohodu u spomen na žrtve Vukovara. 

To je prvi takav događaj u spomen žrtava Vukovara u inozemstvu. 

Udruga hrvatskih studenata Munchen i Hrvatski svjetski kongres Njemačke položili su u središtu Munchena vijenac na spomenik žrtvama iz Drugoga svjetskog rata.

Prisutni su bili i predstavnici branitelja iz Savske, a mimohod je završio kulturnoumjetničkim programom na kojem su sudjelovala zajednice Hrvata iz Munchena i klapa Croatia.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!